Google

Malah, kini kurma menjadi bahan utama dalam hamper yang dihadiahkan kepada kawan-kawan, kenalan, saudara mara serta rakan niaga terutama menjelang Ramadan.

Effect of World War II on Each Country

Ramaness berkata, selain mempromosikan produk mesra alam untuk
menembusi pasaran antarabangsa, pengeluarannya pinggan ubi kayu boleh
meningkatkan taraf hidup petani di negara ini yang mengusahakan tanaman
itu.

Original leech oil benefits: danger leech oil on the penis

Bagi saya, perniagaan cendawan ini merupakan peluang terbaik bagi kita di luar sana yang ingin menjana pendapatan di kala ekonomi kita yang semakin gawat. Perniagaan ini sangat berbaloi kerana modalnya tak begitu besar, namun permintaan dan potensi untuk mendapat keuntungan adalah sangat tinggi!

MINYAK LINTAH | OBAT KUAT HERBAL

Ramaness berkata, matlamat utama syarikat itu menghasilkan
pinggan ubi kayu bertujuan untuk memberi pilihan produk yang mesra alam
kepada pengguna.

Populariti kurma mengatasi hidangan lain ketika berbuka puasa dan buah ini menjadi makanan utama Nabi Muhammad SAW yang diteladani umat Islam zaman berzaman.

Ismail menjelaskan, kawasan yang ditanam padi itu berkeluasan 9,555 kaki persegi dengan jarak antara pokok kira-kira enam inci.

Lazimnya, bagi penduduk kampung, ternakan ayam, itik, telur dan tanaman sayur-sayuran diusahakan di belakang rumah untuk sajian harian tetapi beras terpaksa juga dibeli di kedai.

Selain bulan puasa, biasanya masyarakat Melayu Islam sering dihadiahkan kurma oleh jemaah yang baru pulang dari mengerjakan ibadat haji di Makkah.

Lebih menarik, jika tanaman padi tersebut yang jaraknya hanya beberapa meter di belakang rumah menjadi sumber beras untuk makanan harian.

Beliau yang juga pemilik dan Pengarah Urusan Yusuf Taiyoob Sdn Bhd, berkata biasanya stok dibawa masuk dua bulan sebelum Ramadan bagi memudahkan urusan pemasaran dan pengagihan kepada pemborong dan wakil jualan di seluruh negara.